Er is al 3 Klassiekers op rij GEEN kaart uitgedeeld 😱
i

ANP

Er is al 3 Klassiekers op rij GEEN kaart uitgedeeld 😱

admin • 21:43, 17-01-2021 / Laatste Update: 17:27, 07-01-2024

Bij duels tussen Ajax en Feyenoord denk je niet meteen aan fair play, maar toch verliepen de laatste edities bijzonder vriendelijk. Ook afgelopen zondag hoefde scheidsrechter Danny Makkelie geen kaart uit te delen.

Hossam Ghaly die een Ajacied Zdenek Grygera bij de keel greep, Jasper Cillessen die het aan de stok heeft met Colin Kazim-Richards: het zijn beelden die naadloos bij de Klassieker passen, de ontmoeting tussen de 2 grootste rivalen van de Nederlandse velden. Dat vuur lijkt de laatste edities echter te ontbreken. Tijdens de laatste 3 Klassiekers hield de arbitrage namelijk de kaarten op zak.

Kaartenfestijn

Het is bijzonder. In de 36 ontmoetingen daarvoor werd er namelijk wél minstens een kaart getrokken tijdens de Klassieker. De laatste editie mét kaarten werd er voor Feyenoord een om snel te vergeten. Jeremaiah St. Juste werd na een harde overtreding al na 7 minuten van het veld gestuurd. Ook Jens Toornstra, Steven Berghuis en Noussair Mazraoui (allen geel) werden beboet.

Daarmee kwam het bij lange na niet in de buurt van de meest onsportieve Klassieker ooit. Driemaal werden er 9 kaarten uitgedeeld. In 2008 en 2015 werd er 9 keer geel getrokken. De meest grove editie dateert van 2006, met 7 gele en 2 rode prenten. Feyenoorders Pierre van Hooijdonk én Sebastián Pardo haalden het einde van de wedstrijd niet.

9 mei

Op 9 mei - in de één na laatste speelronde - staan de rivalen opnieuw tegenover elkaar.