Eran Zahavi besluit om seizoen af te maken bij PSV na gewelddadige overval
i

Pro Shots

Eran Zahavi besluit om seizoen af te maken bij PSV na gewelddadige overval

Eimert Pruis • 13:44, 11-05-2021 / Laatste Update: 15:19, 08-01-2024

Eran Zahavi maakt het seizoen af met PSV. Dat maakte de Israëlische aanvaller bekend in een bericht op Instagram. Zijn vrouw en kinderen waren zondag het slachtoffer van een zeer gewelddadige overval. "Ik wil iedereen bedanken voor de hartverwarmende berichten en steun de afgelopen dagen."

LEES OOK: Politie Amsterdam deelt kenmerken overvallers in zaak Eran Zahavi

Maandagavond belde de Amsterdamse burgemeester Femke Halsema met Zahavi. "Dat is ongebruikelijk en deze steun heeft ons erg goed gedaan", schrijft Zahavi in het Hebreeuws en Engels. "Via deze weg willen we laten weten dat de geruchten niet waar zijn. Wij gaan niet weg."

Verminking

Zahavi en zijn familie beleefden zondag een nachtmerrie. Zij vrouw en kinderen werden vastgebonden en er werd tape over hun monden gedaan, zodat ze geen geluid konden maken. Het haar van de vrouw van Zahavi werd verminkt door de overvallers als zij niet voldoende informatie kregen. Dat gebeurde voor de ogen van de kinderen.

Gemak

De overvallers voelden zich op hun gemak en namen alle tijd. Nadat ze vertrokken waren, wist de vrouw van Zahavi zichzelf los te maken en haar man te bellen.

Doelen bereiken

Maandag ging Zahavi met zijn familie naar de synagoge om een speciale zege te vragen. Op Instagram schrijft de spits dat hij ondanks de vreselijke gebeurtenis het seizoen toch wil afmaken. "Wij gaan nergens heen en gaan door om onze doelen te bereiken."