🎥 | Ajax-captain Bergwijn positief ondanks Excelsior-remise: 'Gaat alles erin, winnen we ruim'

Trevor Wagener • 22:15, 19-08-2023 / Laatste Update: 20:56, 11-12-2023

Hoewel Ajax zaterdag, al vroeg in het Eredivisie-seizoen op bezoek bij Excelsior (2-2), voor het eerst puntverlies leed, maakte aanvoerder Steven Bergwijn zich na afloop nog geen zorgen. De 25-jarige international benadrukte bij de persconferentie dat de Amsterdammers positief moeten blijven.

"Ik maak me geen zorgen nee", zei Bergwijn resoluut na de toch wel zeperd in Kralingen. Ajax domineerde en kreeg de beste kansen, maar moest vlak na rust nog aan de bak om een 2-1-achterstand om te buigen. Wat niet helemaal lukte.

Lees ook: dit zeiden Steijn en Brobbey over het gelijkspel van Ajax bij Excelsior

Bergwijn positief na gelijkspel bij Excelsior

"Als we onze kansen hier hadden afgemaakt, gingen we gewoon met een ruime overwinning weg", vervolgde Bergwijn. "Dit is niet leuk, en kan gebeuren maar laten we ons focussen op de positieve dingen." Ook werd hij gevraagd naar het zogenaamd niet gesproeide veld, na rust.

"Ik houd me daar niet mee bezig. Je weet dat als je Ajax zijnde hierheen komt men alles gaat doen om je af te leiden. Daar moeten wij mee dealen." Ook beviel de rol van aanvoerder hem wel, besloot Bergwijn. "Op het veld doe ik niet heel veel anders dan ik al deed. Zo'n band doet wel iets met je, maar ik ben er niet mee bezig."