Joey Veerman wijst winnend PSV de weg tegen Go Ahead Eagles
i

Pro Shots

Joey Veerman wijst winnend PSV de weg tegen Go Ahead Eagles

Trevor Wagener • 19:23, 28-01-2023 / Laatste Update: 08:42, 12-12-2023

PSV heeft zaterdagmiddag eindelijk weer eens gewonnen in de Eredivisie. In Eindhoven werd Go Ahead Eagles zonder al te veel moeite aan de kant gezet. Uitblinker Joey Veerman bleek de gevierde man aan de kant van de thuisploeg, die een heel sterk 1e half uur speelde.

Middenvelder Veerman, die door coach Van Nistelrooij de voorbije weken buiten de basisopstelling werd gehouden, kreeg de aanwezigen in het Philips Stadion na een kwartier op de banken met zijn openingsgoal. Op aangeven van Guus Til rondde hij beheerst af. Kort daarvoor was Xavi Simons al dichtbij de 1-0.

Beslissing

Nadien moest PSV lang wachten op de verlossende 2e treffer. Nadat Philipp Mwene nét aan miste, had Anwar El Ghazi met een rake rebound meer geluk. Kort daarna zag de voormalig Ajacied zijn 2e goal afgekeurd worden.

PSV kwam in het vervolg niet meer in de problemen. Nieuweling Fábio Silva maakte 10 minuten voor het einde zijn debuut als PSV'er als aflosser van Luuk de Jong. PSV speelde de pot uit en pakte zodoende éindelijk weer eens een zege. Go Ahead blijft in de middenmoot staan. PSV is 3e.