PSV buigt zéér zwak begin na achterstand om en wint bij Vitesse

Trevor Wagener • 22:45, 19-08-2023 / Laatste Update: 23:29, 11-12-2023

PSV heeft zaterdagavond de 5e officiële wedstrijd onder trainer Peter Bosz winnend afgesloten. In het GelreDome werd een achterstand na de pauze ongedaan gemaakt: 1-3.

De Eindhovenaren speelden zonder recordaankoop Noa Lang. De international hield nog last over na het thuisduel met Utrecht (2-0) van vorige week en werd in de basis vervangen door de Belg Yorbe Vertessen. Met succes, al was daar wel ruim 45 minuten voetbal voor nodig.

PSV wint in Arnhem

PSV-legende Marco van Ginkel zette de thuisploeg voor rust op voorsprong: de voormalig speler van Chelsea en AC Milan tikte van dichtbij binnen na goed voorwerk van Kacper Kozlowski. Na rust trok de voor Johan Bakayoko ingevallen Ismael Saibari - Bosz wisselde liefst 3 keer in de rust - de stand gelijk.

Na ruim een uur maakte Vertessen op aangeven van de tot renpaard omgevormde stylist Joey Veerman de 1-2, waarna Luuk de Jong het duel vanaf de stip besliste na een 'overtreding' van Carlens Arcus op Vertessen. Het was alweer voor een 22e keer dat PSV in alle competities ongeslagen bleef.

Dinsdag wacht de voorronde Champions League-clash met Rangers (21.00 uur) in Schotland. Een week later is de return in Eindhoven.