Eredivisie wil weer fans in het stadion: 'Voetbal kan een deel van de oplossing zijn'
i

Pro Shots / Stanley Gontha

Eredivisie wil weer fans in het stadion: 'Voetbal kan een deel van de oplossing zijn'

Brian Vesseur • 20:34, 30-04-2021 / Laatste Update: 20:22, 07-01-2024

De Eredivisie hoopt dat er volgende week weer fans aanwezig mogen zijn bij de Eredivisie-wedstrijden. Vorige week mocht het al een keertje, deze week weer niet. De Eredivisie denkt een voorbeeld te kunnen zijn: "Als het goed werkt, kunnen mensen zo ook weer naar het theater, musea, festivals en nog veel meer moois."

De redenatie van Eredivisie CV klinkt niet gek. "In Nederland zijn er 400.000 sneltesten per dag beschikbaar. Om die effectief te kunnen inzetten heb je evenementen nodig die het systeem uitproberen, testen en vervolmaken. Het betaald voetbal is daar uitermate geschikt voor. Dat heeft de afgelopen speelronde in de eredivisie aangetoond. Wij pleiten er dan ook voor om dat voort te zetten. Deze week lukt niet meer. Maar volgende week zou wel moeten lukken.

Juist vóórdat iedereen gevaccineerd is

Stel dat het werkt. En dat er straks weer festivals mogelijk zijn omdat het op een goede manier is getest bij voetbalwedstrijden. "Daarmee is het voetbal opnieuw een deel van de oplossing. En als we dan toch met zijn allen 920 miljoen euro hebben uitgegeven aan sneltesten, laten we er dan vooral gebruik van maken. Juist nu, voordat iedereen gevaccineerd is. Anders is het weggegooid geld."

In de 32e speelronde staat onder meer Feyenoord tegen Ajax op het programma!