🎥 | Erik ten Hag blijft zelfkritisch: 'Te vroeg om te zeggen dat ik de boel op de rit heb'

Jeroen Rooseboom • 10:26, 07-01-2023 / Laatste Update: 13:22, 08-01-2024

Erik ten Hag boekte vrijdagavond met Manchester United de zevende zege op rij en dus zijn er complimenten voor de manager in Engeland. Zelf blijft Ten Hag kritisch.

"Het is wat te vroeg om te zeggen dat ik de boel hier op de rit heb", zei Ten Hag bij Ziggo. "Maar we zitten wel in de goede richting. Er zijn nog heel veel aspecten waar we aan zullen moeten werken om succesvol te zijn. Maar dat komt, als we op deze manier verder gaan, met deze instelling vooral. Hard werken op de trainingen en tijdens de wedstrijden de juiste instelling tonen, dan komt het."

Discipline

Eerder dit seizoen hield Ten Hag Cristiano Ronaldo al buiten de selectie nadat die weigerde in te vallen en vorige week werd Marcus Rashford naar de bank verwezen omdat hij zich had verslapen. De aangehaalde discipline lijkt zijn vruchten af te werpen, zo klinkt het in Engelse media. Volgens Ten Hag moet dat allemaal niet overdreven worden.

"Het gaat niet zozeer om de regels, maar je moet gewoon een aantal waarden hebben, normen hebben, eisen hebben, waar je aan moet voldoen", aldus de voormalig Ajax-manager. "Voetbal is een teamsport. Je werkt dus met elkaar en dan moet je een bepaalde discipline behalen. Een aantal standaard dingen, daar moet je je gewoon aan houden. Doe je dat niet, dan zal je nooit succesvol zijn. Die zullen wij moeten controleren. En als de groep dat niet doet, dan doe ik het."

Donny van de Beek

Afgelopen dinsdag in de wedstrijd met Bournemouth (3-0) liep Donny van de Beek een op het oog zware knieblessure op. "We zijn nog bezig om het onderzoek af te sluiten", zei Ten Hag daarover. "En als we dat hebben gedaan, komen we natuurlijk naar buiten. Het is een ontzettende klap voor hem, ontzettend vervelend, ook omdat hij net terug was gekomen van een blessure. En je weet dat het weer een periode duurt voor je weer in je ritme zit, op je niveau zit. En hij wordt nu weer teruggeworpen."

Samenvatting Manchester United - Everton