Erik ten Hag dankt recordbrekers Ronaldo en Antony voor United-zege bij Everton

Eimert Pruis • 23:54, 09-10-2022 / Laatste Update: 06:36, 08-01-2024

Manchester United heeft een broodnodige zege geboekt bij Everton. In de 1e helft werd een vroege 1-0-achterstand omgezet in een 1-2-voorsprong. Erik ten Hag moest billenknijpen, maar mocht bij het eindsignaal weer juichen: 1-2.

Ten Hag dankt in eerste instantie 2 recordbrekers. Na de geweldige afstandspegel van Alex Iwobi maakte Antony na een kwartier spelen gelijk. De Braziliaanse oud-Ajacied scoorde zo in zijn 1e 3 Premier League-duels. Geen United-speler deed hem dat ooit na.

Ronaldo erin voor Martial

Na een half uur spelen moest Ten Hag noodgedwongen weer wisselen. Anthony Martial (assistverzorger op Antony) moest weer eens met een blessure naar de kant. Niemand minder dan Cristiano Ronaldo was zijn vervanger.

Ronaldo maakt goal nummer 700

Op aangeven van Casemiro maakte Cristiano Ronaldo heel beheerst de 1-2. Hij juichte niet uitbundig. Hij was blij, maar zelfs een siuuuu bleef achterwege. Toch mag hij best trots zijn. De treffer was namelijk zijn 700e clubgoal!

Rashford maakt het af?

Een andere speler die is opgeleefd sinds de komst van Ten Hag is Rashford. 10 minuten voor tijd leek de Engelse aanvaller de wedstrijd te beslissen. Zijn doelpunt werd echter afgekeurd wegens hands.

United nu de nummer 5

ManUnited is de nieuwe nummer 5 van de Premier League met 15 punten uit 8 wedstrijden. Everton heeft 5 punten minder en 1 wedstrijd meer gespeeld en zakt naar plek 12.