Erik ten Hag duidelijk over Carabao Cup: ‘We willen die beker winnen’
i

Getty Images

Erik ten Hag duidelijk over Carabao Cup: ‘We willen die beker winnen’

admin • 13:09, 20-12-2022 / Laatste Update: 08:36, 08-01-2024

Het WK is nog maar net afgelopen, maar toch is het alweer tijd voor Manchester United om in actie te komen in een officiële wedstrijd. Woensdagavond om 21.00 uur is Burnley de tegenstander in de achtste finale van de League Cup. In Engeland werd de Carabao Cup lange tijd gezien als bijzaak. In de laatste 5 jaar is dit niet meer het geval. Zo ging de beker 4 keer naar Manchester City en 1 keer naar Liverpool.

Pep Guardiola nam in 2016 het roer over bij Manchester City en was van mening dat de Carabao Cup wel degelijk zijn waarde heeft. "Alleen in dit land kun je al in februari een prijs winnen, dat is belangrijk voor het moraal", zei de Spaanse coach eerder.

Cultuur

Ten Hag staat er hetzelfde in. "Het gaat om de cultuur. Die cultuur moet door iedereen binnen de club begrepen worden. Vooral de spelers. We moeten elke wedstrijd winnen. We nemen elke wedstrijd serieus, ook deze beker. We willen hem winnen."

United neemt het in de cup op tegen Burnley, de koploper van de Championship. Het is voor The Red Devils de eerste wedstrijd sinds 13 november, toen werd er uit bij Fulham met 1-2 gewonnen.