Erik ten Hag geeft zichzelf een schouderklopje: ‘Veel kwaliteitsspelers die zouden willen komen’
i

Getty Images

Erik ten Hag geeft zichzelf een schouderklopje: ‘Veel kwaliteitsspelers die zouden willen komen’

Matthijs Nijhuis • 12:26, 13-05-2023 / Laatste Update: 04:11, 12-12-2023

Erik ten Hag merkt dat Manchester United een stuk aantrekkelijker is geworden voor grote spelers dan net na zijn komst. De trainer nadert het einde van zijn 1e seizoen in de Premier League.

"Ik zie een groot verschil met vorig jaar. Er was een hoop terughoudendheid toen ik 1 jaar geleden met spelers sprak", zegt Ten Hag. "Als de spelers het project met de ambitie en de aanwezige kwaliteit nu zien en wat er allemaal gebeurt, dan staan ze ervoor open. Dat heb ik gemerkt. Dit jaar zijn er een hoop kwaliteitsspelers die zouden willen komen."

Stijgende lijn

Ten Hag kwam 1 jaartje geleden over van Ajax en heeft als doel United terug te brengen naar de Engelse top. Hij staat momenteel 4e in de Premier League en is dicht bij plaatsing voor de Champions League.

"We zitten in een goede positie en moeten het ook afmaken", aldus Ten Hag voorafgaand aan de thuiswedstrijd tegen Wolverhampton Wanderers. "We kunnen vertrouwen halen uit het feit dat we dit seizoen de beste teams ter wereld hebben verslagen."

Speelschema Manchester United

United heeft nog maar 1 punt meer dan nummer 5 Liverpool, maar wel een duel minder gespeeld. Na dit weekend staan er voor de ploeg van Ten Hag nog 3 competitiewedstrijden op het programma:

Zaterdag 20 mei

Bournemouth - Manchester United

Donderdag 25 mei

Manchester United - Chelsea

Zondag 28 mei

Fulham - Manchester United