Roy Keane kwaad op winnend Manchester United, Erik ten Hag reageert positief: 'Ja maar...'
i

Getty Images

Roy Keane kwaad op winnend Manchester United, Erik ten Hag reageert positief: 'Ja maar...'

Eimert Pruis • 11:24, 09-01-2024 / Laatste Update: 10:50, 15-01-2024

Erik ten Hag dacht even rustig te kunnen ademhalen na de FA Cup-zege van zijn Manchester United op Wigan Athletic (0-2), maar niets blijkt minder waar. De analisten met Roy Keane voorop hebben weer iets nieuws gevonden om over te vallen: het falen van de aanvallers. De Nederlandse coach weet het even ook niet meer.

"Je kunt niet altijd zeggen waarom je kansen laat liggen. De aanvallen waren goed, de kansen waren er, maar we benutten ze niet", zei Ten Hag na afloop. Bij voormalig 'Mancunian' Roy Keane kwam de stoom uit zijn horen. "Doe gewoon normaal en scoor", zei hij in zijn wedstrijdanalyse bij ITV. Vooral Rasmus Højlund en Marcus Rashford lieten kans na kans liggen. "We willen het Manchester United-spel zien en dat hebben we ook gezien met het missen van kansen ", vervolgt Kean op cynische toon. "De aanvallers moeten hun kansen gewoon afmaken. Als je zulke grote kansen mist kan je niet meer spreken over pech."

Ten Hag probeert er een positieve twist aan te geven

Ten Hag gaf Kean gelijk dat zijn team veel ruimer had moeten winnen. " Ik denk dat we vijf, misschien zelfs zes goede kansen gehad hebben", zegt de Nederlandse coach die zwaar onder druk staat in Manchester. Hij probeerde er dan ook nog wel een positieve draai aan te geven. "We creëren die kansen wel. Ik denk dat we gewoon heel goed voetbal speelden. We hadden meer moeten scoren, maar als dat niet lukt, moet je gefocust blijven. Ik vind dat we het goed gedaan hebben."

Samenvatting Wigan Athletic - Manchester United (0-2)