Erik ten Hag heeft weer wat lucht na simpele zege Manchester United in FA Cup

Noah Hoogenboezem • 00:07, 09-01-2024 / Laatste Update: 07:46, 15-01-2024

Manchester United is 2024 goed begonnen. De ploeg van Erik ten Hag won in de FA Cup bij Wigan Athletic simpel met 2-0. Wigan speelt in de League One, het derde niveau in Engeland. De zege moet Ten Hag weer een beetje lucht geven, want hij stond na een matig begin van het seizoen onder druk.

Het leek een lastige avond te worden voor United, want Wigan kreeg al in de derde minuut een gigantische mogelijkheid. André Onana bracht tot opluchting van Ten Hag redding. United pakte de controle en na 20 minuten was het raak. Marcus Rashford legde de bal terug en Diogo Dalot plaatste de bal heel nauwkeurig in de verre hoek. United rook bloed, maar miste via Rashford, Rasmus Hojlund en Scott McTominay een aantal enorme kansen.

Strafschop

Wigan bleef daardoor in de wedstrijd en had in de tweede helft meer de bal, maar tot grote kansen kwam het niet. United kreeg een kwartier voor het einde een strafschop na een overtreding op Bruno Fernandes. Het was de vraag of de Portugees echt geraakt werd, maar in de FA Cup is er geen VAR en dus bleef de penalty staan. Fernandes schoot de strafschop simpel binnen.

Volgende ronde

De loting voor de volgende ronde van de FA Cup is al geweest en daarin heeft United het getroffen. Het speelt tegen de winnaar van de replay tussen Newport County en Eastleigh FC. Newport speelt op het vierde niveau van Engeland en Eastleigh zelfs nog een niveautje lager.