Erik ten Hag kan protestacties verwachten bij Old Trafford: 'Het is tijd dat de club opstaat'
i

Getty Images

Erik ten Hag kan protestacties verwachten bij Old Trafford: 'Het is tijd dat de club opstaat'

Bart van der Wijst • 19:48, 11-08-2023 / Laatste Update: 01:59, 12-12-2023

De Premier League staat op het punt van beginnen. Maandagavond is het de beurt aan Erik ten Hag en zijn Manchester United. Die dag komt Wolves op bezoek op Old Trafford. Mogelijk ondervindt Ten Hag hinder als hij naar het stadion komt; een vrouwenfanclub heeft besloten om te protesteren tegen het feit dat de club geen duidelijk statement maakt tegen Mason Greenwood.

De speler raakte begin 2022 in opspraak nadat zijn vriendin aangifte tegen hem deed van huiselijk geweld. Sindsdien maakte hij geen minuut meer.

Onduidelijkheid

In februari van dit jaar trok Harriet Robson haar aanklachten in, later die maand bleek ze zwanger van de voetballer. Halverwege juli verwelkomden ze hun eerste kindje. Ten Hag staat puur op basis van Greenwoods voetbalkwaliteiten open voor zijn terugkeer, maar hij wacht het onderzoek van de club af. Er heerst dus een hoop onduidelijkheid over de toekomst van Greenwood.

Protest

De vrouwengroep wil een duidelijk standpunt maken. Volgens hen is Greenwood niet welkom. Ze hebben een banner gemaakt met de tekst: 'Vrouwelijke fans eisen geen terugkeer van Greenwood - Stop geweld tegen vrouwen'.

"Het is tijd voor de club om op te staan en de juiste beslissing te nemen", zegt een van de organisatoren tegenover The Athletic. "Het is tijd om te zeggen: 'We hebben hoge normen bij United over hoe we van spelers verwachten dat ze zich gedragen en als je niet aan die normen voldoet, moet je eruit'."