Erik ten Hag kijkt uit naar samenwerking met nieuwe eigenaar: 'Zij willen met mij werken en ik met hen'
i

AFP

Erik ten Hag kijkt uit naar samenwerking met nieuwe eigenaar: 'Zij willen met mij werken en ik met hen'

Bart van der Wijst • 18:10, 29-12-2023 / Laatste Update: 21:25, 08-01-2024

Erik ten Hag heeft zin in de samenwerking met Sir Jim Ratcliffe en Dave Brailsford, de nieuwe grote bazen van Manchester United. Dat vertelde de Nederlandse oefenmeester vrijdag op de persconferentie voorafgaand aan de wedstrijd met Nottingham Forest.

"Zij willen met mij werken en ik wil met hen werken. We hebben gesprekken en ontmoetingen, dus we zullen zien. Maar ik houd me nu vooral bezig met de wedstrijden", sprak Ten Hag.

INEOS

Manchester United is nu deels in handen van Ratcliffe, de baas van INEOS. Hij bezit 25 procent van de aandelen. De rijke Brit gaat zich bemoeien met de voetbalzaken bij de club en neemt Brailsford mee, hij is de nieuwe directeur van Manchester United.

Sir Ratcliffe kocht 25 procent van de aandelen voor 1,49 miljard euro. Hij wil de club vooruit helpen. "We zijn hier voor de lange termijn en erkennen dat er veel uitdagingen en hard werk in het verschiet liggen. We willen allemaal dat Manchester United weer terugkomt waar we thuishoren, aan de top van het Engelse, Europese en mondiale voetbal."

Matig seizoen

Manchester United is bezig aan een wisselvallig seizoen. De club staat 7e in de Premier League en ligt al uit de Champions League. In 2023 speelt het nog één wedstrijd, uit tegen Nottingham Forest.

"They want to work with me, I want to work with them."

Erik ten Hag on where he stands with the INEOS investment. pic.twitter.com/xRHRbR9jWF

— Sky Sports Premier League (@SkySportsPL) December 29, 2023