Manchester United piept en kraakt tegen Liverpool, maar breekt niet
i

Getty Images

Manchester United piept en kraakt tegen Liverpool, maar breekt niet

Bart van der Wijst • 20:28, 17-12-2023 / Laatste Update: 16:16, 05-01-2024

Erik ten Hag heeft zondag een klein 'succesje' geboekt met Manchester United. De Nederlandse oefenmeester zag zijn ploeg strijden tegen Liverpool met 0-0 als resultaat. Daar zullen ze met name bij de thuisploeg van balen.

Liverpool had de bal, vrijwel de hele wedstrijd. En kreeg ook de kansen. Die wilden er alleen niet in, ook omdat André Onana een paar keer goed in de weg stond. Daardoor kreeg United steeds meer het gevoel dat er wat te halen viel op Anfield, iets wat de laatste jaren nauwelijks was gelukt.

Speldenprikjes

Er waren grote kopkansen voor Virgil van Dijk en invaller Cody Gakpo. Beide Oranje-internationals hadden het vizier echter niet op scherp staan, gelukkig voor Ten Hag. Verder mikte Ibrahima Konaté vanuit kansrijke positie recht in de handschoenen van Onana.

Deed Manchester United ook nog wat? Zeker, Rasmus Højlund kreeg een kans, maar Alisson Becker lag in de weg. De ploeg van Ten Hag eindigde het duel met 10 man na een rode kaart voor Diogo Dalot in blessuretijd. Gescoord werd er niet meer.

Geen goals

Vorig jaar won Liverpool nog met 7-0 en de editie daarvoor eindigde in 4-0 voor The Reds. Opnieuw lukte het Manchester United om niet te scoren op Anfield, maar omdat Liverpool dat ook niet deed bleef het bij 0-0.

Arsenal en Villa profiteren

Door het resultaat is Arsenal met 39 punten de nieuwe koploper in de Premier League. Zij wonnen zondagmiddag in eigen huis met 2-0 van Brighton. Aston Villa heeft net als Liverpool 38 punten, maar een minder doelsaldo. Volgende week zaterdag is het Liverpool - Arsenal, de volgende wedstrijd om naar uit te kijken.