Erik ten Hag moest wennen aan bomvol schema met feestdagen in Engeland
i

Getty Images

Erik ten Hag moest wennen aan bomvol schema met feestdagen in Engeland

Bart van der Wijst • 21:52, 01-01-2024 / Laatste Update: 18:26, 04-01-2024

Erik ten Hag kende een wisselvallig 2023, op sportief vlak dan. Het eerste deel was goed met Manchester United, na de zomer ging het wat minder. Ten Hag zit momenteel in de drukste periode van het seizoen en dat tijdens de feestdagen. Daar moest de Tukker wel even aan wennen, zei hij in gesprek met De Telegraaf.

"Toen ik hier aan de slag ging, wist ik dat het er een onderdeel van zou zijn. En dus pas je je aan. Ik moet eerlijk zeggen dat ik in eigen land altijd best wel uitkeek naar de winterstop. Dat is een periode waarin je echt even tot rust kunt komen. Thuis reflecteren op de dingen die je het afgelopen jaar hebt gedaan en uitzoeken waaraan je moet werken", aldus Ten Hag.

Ontspannen

Door die drukte zocht Ten Hag andere dingen om tot rust te komen. "Ontspannen buiten het voetbal doe ik door met mijn gezin of met vrienden samen te zijn. En ook sporten zorgt ervoor dat ik mijn hoofd kan leegmaken. Hardlopen, golfen, op die manier kan ik mentaal even vrij zijn."

Goede voornemens

Wat zijn de doelen voor Ten Hag in 2024? "Ik ben nooit helemaal tevreden. Ik probeer het als mens altijd beter te doen dan het jaar ervoor. Sportief, maar zeker ook in mijn persoonlijke omgang met familie, vrienden en collega’s. Dat zit in mijn karakter", stelt hij.

"Niet dat ik nu ineens met allerlei nieuwe voornemens kom, die heb ik eigenlijk doorlopend en continu. Het leven is kort, dus je moet eruit halen wat erin zit. Als mens proberen maximaal te genieten en anderen in hun waarde laten. Elkaar steunen en er voor een ander zijn."