Erik ten Hag moet vrezen voor einde bij Manchester United na pijnlijke thuisnederlaag

Noah Hoogenboezem • 20:13, 30-09-2023

Het begint er wel heel slecht uit te zien voor coach Erik ten Hag. Zijn ploeg Manchester United liet zich zaterdag thuis verrassen door Crystal Palace: 0-1. Het is de 4e nederlaag voor United in 7 competitiewedstrijden. Dat is nooit eerder gebeurd.

Manchester United had eerder deze week in de EFL Cup thuis nog met 3-0 gewonnen van Crystal Palace, maar zaterdag ging het een stuk moeizamer. United, met Sofyan Amrabat in de basis, kwam na 25 minuten op achterstand door een geweldige pegel van Joachim Andersen, die van 2013 tot 2017 bij FC Twente speelde.

Wissels helpen niet

Ten Hag probeerde na rust de wedstrijd om te draaien met 5 wissels, maar dat leverde niets op. Ook de komst van oud-Ajacieden Donny van de Beek en Christian Eriksen hielp niet. Bij Crystal Palace viel ook een oud-Ajacied in: Jaïro Riedewald mocht een kwartier voor tijd invallen.

Positie Ten Hag in gevaar

Manchester United heeft na 7 wedstrijden al 4 keer verloren en staat 10e met maar 9 punten. De ploeg van Ten Hag speelt dinsdag thuis tegen Galatasaray in de Champions League. Dat is een cruciale wedstrijd aangezien United de 1e wedstrijd in de groep van Bayern München verloor.

Voor Ten Hag kan een slecht resultaat dinsdag zomaar het einde worden van zijn tijd in Manchester. Al is het nog maar de vraag of hij die wedstrijd überhaupt haalt na de nederlaag van zaterdag.