Erik ten Hag niet verbaasd na billenkoek van PSV: ‘Zijn er gewoon nog niet klaar voor’
i

Getty Images

Erik ten Hag niet verbaasd na billenkoek van PSV: ‘Zijn er gewoon nog niet klaar voor’

Eimert Pruis • 04:54, 08-08-2021 / Laatste Update: 12:20, 05-01-2024

Trainer Erik ten Hag van Ajax had een eenvoudige verklaring voor de nederlaag van Ajax tegen PSV (0-4) in de strijd om de Johan Cruijff Schaal. "We hebben nog te veel spelers die niet helemaal fit zijn op het veld staan", zei hij. "Dan win je dit soort topwedstrijden niet. We zijn er nog niet klaar voor."

"PSV heeft al echte wedstrijden gespeeld", doelde hij op drie duels in de voorronden van de Champions League. "En wij zitten eigenlijk nog half in onze voorbereiding. We zijn nog niet compleet. En veel internationals zijn pas een paar weken bezig. Maar dit is wel een wake-up call. PSV heeft verdiend gewonnen. En wij winnen niet vanzelf."

"Een paar momenten bepalen of je een wedstrijd wint of verlies", zei Ten Hag. "Wij komen met 2-0 achter door twee goals van Madueke. We weten dat we hem niet naar binnen mogen laten komen. Maar dat doen we wel bij de 1-0. En bij de 2-0 staan we niet goed bij een counter. Dan krijgt ook Nicoĺás Tagliafico nog een rode kaart. Ja, dan wordt het lastig met tien man."

Niet boos op Tagliafico

Ten Hag wilde Tagliafico niets verwijten. "In z'n algemeenheid moet je gewoon met 11 man blijven staan. Nico is een winnaar. Hij legt zijn hele hebben en houden in duels. Hij neemt soms risico, maar zo heeft hij ons ontelbare keren geholpen. Maar met 10 man is het lastig terug vechten. Zeker als niet iedereen fit is. We hebben het nog wel geprobeerd, maar na die 3-0 was het wel klaar."

Daley Blind kon zich wel vinden in de woorden van zijn trainer: "De rode kaart maakte het verschil. Of het terecht was? Ik moet het nog terugzien, maar hij speelde met vuur hoorde ik. Eerst gaf hij een gele kaart. De VAR voelt de intensiteit in het stadion niet. Die besloot uiteindelijk tot een rode kaart", zei Blind, die niet vond dat Ajax slecht speelde.

"Dan wordt onze goal ook nog op een haar na afgekeurd. Het zat niet mee. 2 keer krijg je door individuele kwaliteiten een goal tegen. In het algemeen hadden we beter veldspel en hadden we ook de controle. De individuele kwaliteiten hebben vandaag het verschil gemaakt."