Erik ten Hag noemt Ajax niet de favoriet: 'Daar kan ik zo weinig mee'
i

Pro Shots

Erik ten Hag noemt Ajax niet de favoriet: 'Daar kan ik zo weinig mee'

Bart van der Wijst • 23:13, 22-02-2022 / Laatste Update: 03:46, 08-01-2024

Ajax landde dinsdag veilig in Lissabon voor de wedstrijd tegen Benfica op woensdag (aftrap 21.00 uur). 's Avonds stond de training op het programma plus de persconferentie. Daar werd natuurlijk de favorietenrol van Ajax besproken. "Favoriet? Daar kan ik zo weinig mee", zei trainer Erik ten Hag.

"We hebben Benfica goed geanalyseerd en het is een sterke tegenstander. Ze kunnen heel goed profiteren van fouten van de tegenstanders. In hun eigen competitie moeten ze namelijk altijd zelf het spel maken", benadrukte Ten Hag.

Gevaar

Ten Hag weet ook precies waar het gevaar voor zijn ploeg ligt. "Benfica kan zich heel goed instellen op een goede ploeg. Daar lopen wij niet voor weg. We weten ook dat we dat zijn, Benfica kan zich daaraan optrekken en extra sterk voor de dag te komen", wist Ten Hag te vertellen.

"Ze hebben bovendien heel veel ervaring, zeker hun centrum. Otamendi en Vertonghen, dat zijn klassespelers. We zullen goed moeten zijn om kansen te creëren. Aan de bal moeten we de juiste keuzes maken en op de juiste plek staan. In de omschakeling moeten we ook heel scherp zijn, want dat is de grote kracht van Benfica."