Erik ten Hag somt zelfde riedeltje op na nederlaag bij Forest: 'Weten waarom het niet loopt'
i

Getty Images

Erik ten Hag somt zelfde riedeltje op na nederlaag bij Forest: 'Weten waarom het niet loopt'

Bart van der Wijst • 22:59, 30-12-2023 / Laatste Update: 22:12, 04-01-2024

Erik ten Hag zag zijn ploeg zaterdag voor de 9e keer dit seizoen verliezen in de Premier League. Nottingham Forest won thuis met 2-1 van Manchester United. Daarmee eindigde 2023 slecht voor de Nederlandse oefenmeester en zijn ploeg. Na afloop legde Ten Hag uit waarom United verloor.

"We weten waarom het niet loopt. Geen enkel team kan omgaan met zo veel problemen en blessures als wij hebben gehad. We hadden het nog steeds beter moeten doen, we hebben genoeg diepte in onze groep, maar als je zo veel blessures hebt, is diepte niet voldoende", sprak Ten Hag bij de BBC.

Ontslag?

Het publiek van Forest zong naar Ten Hag dat hij op oudejaarsdag ontslagen zou worden. Zelf is de Nederlander daar niet bang voor. "De mensen van INEOS kennen me en weten dat de resultaten zullen komen als we de selectie compleet hebben", aldus de Nederlander. "Vorig seizoen overpresteerden we, dit seizoen onderpresteren we. Het moet beter en ik moet dat proces leiden."

In januari 2024 hoopt Ten Hag veel spelers terug te hebben, onder wie Lisandro Martínez en Tyrell Malacia. "Zij zullen het team en de selectie versterken."

Ten Hag en United hebben nu een weekje 'vakantie'. Pas op 8 januari voetbalt Manchester United weer, tegen Wigan Athletic in de FA Cup.