Erik ten Hag spreekt van 'reset' bij Manchester United en FC Barcelona: 'Hadden we nodig, allebei'
i

Getty Images

Erik ten Hag spreekt van 'reset' bij Manchester United en FC Barcelona: 'Hadden we nodig, allebei'

Sjors Tanis • 20:31, 15-02-2023 / Laatste Update: 22:07, 08-01-2024

Manchester United-manager Erik ten Hag gaf complimenten aan FC Barcelona op de persconferentie in aanloop naar het Europa League-duel met de Catalanen van donderdag. "Ze verdedigen goed, maar hun grootste kwaliteit is dat ze heel veel balbezit hebben."

Ten Hag werd uiteraard gevraagd naar Frenkie de Jong, de middenvelder van Barcelona die hij graag naar Manchester wilde halen en met wie hij succesvol samenwerkte bij Ajax. "Frenkie speelde in 2019 in een fascinerend team en heeft zich in Spanje ontwikkeld tot een nog betere speler. Hij speelt van achteruit en zorgt dat hij altijd tijd heeft. Het was een plezier om met hem te werken. Hij is een ongelooflijke speler die elke selectie beter zou maken. Hij heeft unieke kwaliteiten."

Vergelijking tussen ManUnited en Barça

Ten Hag ziet duidelijke paralellen tussen zijn club en de Catalanen. "Ik denk dat Barcelona ook een moeilijke club is", aldus de Nederlandse coach. "Ze spelen momenteel het beste voetbal in jaren. Ze verdedigen goed, maar hun grootste kwaliteit is dat ze heel veel balbezit hebben. De inspiratie van Johan Cruijff die voel je hier nog altijd, ze spelen naar zijn idee. Het is geweldig om hier in Barcelona te staan, ik hou van de clubcultuur, ze hebben veel grote spelers en teams voortgebracht."

Check ook: Mooie woorden van Xavi voor Frenkie de Jong: 'Heel blij met zijn prestaties en leiderschap'

Reset

Ten Hag mist onder meer Christian Eriksen, Lisandro Martínez, Antony, Donny van de Beek en Anthony Martial. Casemiro, die geschorst is in de Premier League, kan wel in actie komen. Barça moet het doen zonder de geblesseerden Sergio Busquets en Ousmane Dembélé. "Natuurlijk willen beide clubs impact hebben in de Champions League, maar we staan in de Europa League. Dat geeft aan dat we een reset nodig hadden, allebei", zei Ten Hag. "En ik denk dat we allebei op de goede weg zijn en deze wedstrijden zullen ons ook weer beter maken."

FC Barcelona - Manchester United begint donderdag om 18.45 uur. De return staat voor volgende week donderdag op het programma, dan is de aftrap om 21.00 uur.