Erik ten Hag verbluft Engelse kranten na 'cruciale zege' tegen Aston Villa: 'Nieuw doelpuntentijdperk'
i

Getty Images

Erik ten Hag verbluft Engelse kranten na 'cruciale zege' tegen Aston Villa: 'Nieuw doelpuntentijdperk'

Matthijs Nijhuis • 12:17, 27-12-2023 / Laatste Update: 05:42, 07-01-2024

Erik ten Hag heeft het de afgelopen maanden vaak zwaar te verduren gehad in de Engelse pers. De kranten aan de andere kant van de Noordzee smullen van Manchester United, dat onder leiding van de Nederlander maar moeizaam op gang komt. Door de verrassende overwinning op Aston Villa dinsdagavond (3-2), is het tij langzaam aan het keren.

Lees ook: Deze Oranje-vedettes zagen Manchester United weer eens winnen in Old Trafford

De meeste kranten gaan ervan uit dat Ten Hag met deze 'cruciale zege' zijn job als trainer voorlopig heeft gered. De Daily Mail zag in de 1e helft, toen The Red Devils nog 2-0 achter stonden, hetzelfde 'lamlendige voetbal' als van de afgelopen maanden, maar dankzij jonge talenten zoals Alejandro Garnacho en Rasmus Højlund werd er in de 2e helft gevoetbald zoals 'in lang vervlogen tijden'.

Opluchting

The Guardian is iets voorzichtiger: ‘De winnende treffer van Højlund zorgde voor ‘opluchting’ bij Ten Hag', schrijft de krant. 'Deze ontsnapping kan daarom cruciaal zijn voor het behoud van zijn baan.' Volgens The Guardian hebben de spelers het vertrouwen in hun trainer in ieder geval niet verloren.

Hoofdrol voor Højlund

Daily Express dankt het succes vooral aan Højlund, de Deen die voor een slordige 75 miljoen euro werd overgenomen van het Italiaanse Atalanta. Na een vijftal goals in de Champions League maakt hij het nu ook waar in de Premier League. Mirror erkent daarbij de rol van Ten Hag, die deze zomer 'zijn nek uitstak voor de aanvaller.' Ze hopen daar dat dit het begin is van 'een nieuw doelpuntentijdperk.’