Erik ten Hag vindt gelijkspel in Alkmaar terechte uitslag: 'Het was een echte derby'
i

ANP

Erik ten Hag vindt gelijkspel in Alkmaar terechte uitslag: 'Het was een echte derby'

Pim Huberts • 19:34, 08-05-2022 / Laatste Update: 18:50, 07-01-2024

Ajax kwam zondagmiddag met de schrik vrij in de wedstrijd tegen AZ, waar de ploeg van Erik ten Hag pas in de 86e minuut de gelijkmaker maakte. Hoewel Ajax 2 punten liet liggen in de titelstrijd, is Ten Hag tevreden met het zwaarbevochten gelijkspel (2-2).

De toekomstige hoofdtrainer van Manchester United vond het allemaal wel prima: "Uit bij AZ is dat een goede uitslag," vertelde hij nuchter tegenover ESPN. Ajax ging nog met een 1-0 voorsprong de rust in, maar moest gered worden door Edson Alvarez nadat de ploeg 2 doelpunten tegen kreeg.

De wedstrijd werd pas in de 86e minuten beslist. "Het was een hele intense wedstrijd van beide kanten. Er zat veel emotie in, het was een echte derby. En 2-2 was wel een terechte uitslag", vond Ten Hag.

PSV kan gat verkleinen

Ajax had zondag ook gewoon kampioen worden, maar zal argwanend achterom kijken naar een PSV dat bij winst in de Kuip steeds dichterbij komt. Met nog 2 wedstrijden te gaan, wordt de eindstrijd van de Eredivisie enorm spannend. "Maar we houden het stuur in handen. Het is nu zaak om de spirit hoog te houden, positief te blijven en er geloof in te houden. Feyenoord-PSV staat zo vast wel op in de bus, maar wij moeten ons gewoon richten op de volgende wedstrijd tegen Heerenveen."