🎥 | Erik ten Hag: 'Wij kunnen ook wat Manchester City kan'

Joris Kaper • 20:44, 07-10-2022 / Laatste Update: 18:17, 08-01-2024

Na het gewonnen duel in de Europa League tegen Omonia Nicosia speelt Erik ten Hag zondag in de Premier League met zijn Manchester United tegen Everton. United presteert in de 1e maanden onder Ten Hag behoorlijk wisselvallig en daar moet wat aan gedaan worden. Want de Nederlander vertrouwt wel op zijn ploeg: "Wij kunnen ook wat Manchester City kan."

Een gewaagde uitspraak, want vorige week kreeg Ten Hag nog een flink pak slaag van de stadsgenoot. Vooral de United-aanvallers kregen na afloop de nodige kritiek. Ten Hag kon zich daar wel in vinden. "Het druk zetten is zowel fysiek als mentaal. Het is een routine, een manier van leven. Het moet in je systeem komen, elke training moet je het doen. Als team en als individuele speler."

'Niet opgelost in een maand'

"Als dat er in de laatste jaren wat aan ontbroken heeft, dan is dat niet iets wat je in een paar weken of een maand oplost", aldus Ten Hag. "Maar het is wel een vereiste in het moderne voetbal. Het lijkt me duidelijk dat City op dat gebied de standaard is. En er zijn meer teams die het goed doen. Ik denk dat wij het ook kunnen, dat hebben we laten zien tegen Liverpool en Arsenal. Maar we moeten het elke wedstrijd doen en daar moeten we nu hard aan werken."

'Men moet leveren'

"Ik zal spelers daarin vertrouwen geven zolang ze hard werken en hun verantwoordelijkheid pakken. Maar wij zijn Manchester United en we hebben grote ambities, dus je moet wel leveren. Dat eisen wij als staf van ze."

'Gemener spelen, slimmer zijn'

Een journalist vroeg Ten Hag op de persconferentie of zijn team niet wat meer nasty zou moeten spelen. "Ik denk dat we ook op dat gebied kunnen verbeteren. We moeten soms wat slimmer zijn. We krijgen teveel kaarten, terwijl ik in het begin hoorde dat er in de Premier League stevig wordt gespeeld. Maar dat vraag ik me af. We krijgen zoveel kaarten en dat begrijp ik niet. Ze moeten slim zijn, maar ook een beetje 'nasty', aldus de Nederlander.