Erik ten Hag wil dat Weghorst langer bij Manchester United blijft: 'Wout is de leider'
i

AFP

Erik ten Hag wil dat Weghorst langer bij Manchester United blijft: 'Wout is de leider'

Trevor Wagener • 11:41, 02-04-2023 / Laatste Update: 22:12, 11-12-2023

De kans is heel groot dat Wout Weghorst ook volgend seizoen bij Manchester United speelt, zo liet manager Erik ten Hag zaterdag weten tijdens een persconferentie. Weghorst wordt momenteel gehuurd van Burnley en is in korte tijd uitgegroeid tot een vaste kracht in het team van trainer Ten Hag.

In aanloop naar het duel met Newcastle United van zondagmiddag werd Ten Hag gevraagd naar de situatie omtrent de spits. Hoewel Weghorst in 18 duels slechts 2 keer wist te scoren, is de oud-trainer van Ajax erg te spreken over de aanvaller. Hij ziet Weghorst als een echte 'leider' in de voorhoede.

"Hij is van grote waarde voor ons", begon Ten Hag zijn verhaal. "Hij is onze leider in het druk zetten. Hij zet de pressie in gang en is ook heel belangrijk in achterwaartse pressing."

Succesfactor

Daarnaast meende Ten Hag dat Weghorst goede loopacties maakt en zo veel ruimte creëert voor medespelers. "En hij is goed bij spelhervattingen", somde de trainer op. "Sinds kerst hebben we ongeveer 25 wedstrijden gespeeld en slechts 2 daarvan verloren. Hij speelde bijna alle wedstrijden, dus maakt gewoon een belangrijk onderdeel uit van het succes."

Weghorst komt sinds 2022 uit voor Burnley, maar kon daar eigenlijk geen potten breken. Hij werd verhuurd aan Besiktas en na een voor hem geweldig WK met 2 goals tegen Argentinië verhuurd aan Manchester United. Daar groeide hij in korte tijd uit tot een vaste waarde.