Erik ten Hag wint met Manchester United ook in de FA Cup, Everton uitgeschakeld in 3e ronde

Eimert Pruis • 23:56, 06-01-2023 / Laatste Update: 21:58, 11-12-2023

Erik ten Hag heeft met Manchester United de smaak te pakken. De ploeg van de Nederlandse coach schakelde in eigen huis Everton uit in de FA Cup door met 3-1 te winnen. United heeft nu 7 wedstrijden op rij gewonnen.

Antony en Marcus Rashford waren bij Manchester United de mannen van het doelpunt en Connor Coady bij Everton én ManUnited.

Blunder De Gea

De Braziliaanse oud-Ajacied schoot van dichtbij binnen in de 4e minuut, op aangeven van Marcus Rashford. Coady profiteerde daarna van een blunder van doelman David de Gea. De Spaanse goalie kreeg de bal onder zijn voeten bij de 1e paal maar liet de bal lopen. Coady was er als de kippen bij om binnen te tappen.

Rashford weer aan de basis

Het was een heerlijke bekerwedstrijd op Old Trafford met kansen op en neer. Net na rust was het weer Coady die scoorde. Deze keer alleen in het verkeerde doel. Rashford stond weer aan de basis met een goede passeerbeweging en voorzet die door Coady werd binnengegleden. Die tellen ook, zo dacht een grijnzende Ten Hag.

Gelukje voor Ten Hag en Malacia

Ten Hag had ook het geluk aan zijn broek hangen. Richting het einde leek Everton gelijk te maken via Daniel Calvert-Lewin. Tyrell Malacia, die in de 76e minuut werd gewisseld voor Lisandro Martínez, liet zich aftroeven door Demarai Gray. Diens harde voorzet ging via de borst van Calvert-Lewin in de goal. Gelukkig voor Ten Hag en Malacia stond Gray in de aanloop naar de aanval buitenspel.

Rashford beloont zijn goede wedstrijd

In de slotfase was het spannend en kreeg Everton nog kansen. Het slotakkoord was alleen voor Rashford. United kreeg diep in blessuretijd een penalty en de beste man van het veld mocht zijn wedstrijd bekronen met een goal. En dat deed hij. United naar de 4e ronde van de FA Cup!

Ten Hag juicht: weer wint United