Erik ten Hag's Manchester United krijgt boetes voor misdragingen spelers in Premier League-duels
i

Getty Images

Erik ten Hag's Manchester United krijgt boetes voor misdragingen spelers in Premier League-duels

Sjors Tanis • 18:42, 09-11-2022 / Laatste Update: 03:06, 08-01-2024

Het gedrag van een flink aantal spelers van Manchester United tijdens de wedstrijden met Newcastle United en Chelsea is de club op boetes komen te staan. In totaal moet de club van trainer Erik ten Hag 93.000 euro betalen aan de Engelse voetbalbond FA.

De 1e boete, van zo'n 50.000 euro, was het gevolg van wilde protesten aan het adres van de scheidsrechter in het duel met Newcastle United (0-0).

CR7 in de hoofdrol

Cristiano Ronaldo dacht in die wedstrijd aan het begin van de 2e helft te scoren. Hij pakte de bal af voordat doelman Nick Pope van Newcastle United een vrije trap kon nemen. Ronaldo vond dat de vrije trap al was genomen, omdat verdediger Fabian Schär de bal met een klein tikje naar zijn keeper had gespeeld. Scheidsrechter Craig Pawson keurde de treffer af, tot woede van veel spelers van United die verhaal kwamen halen.

Reactie Ten Hag

Ten Hag liet na afloop weten dat het wat hem betreft allemaal wel meeviel. "Ik denk niet dat de protesten te heftig waren", aldus de Nederlander. "Maar ik weet niet precies wat er op het veld gebeurde, omdat het te ver bij mij vandaan was. Ik heb de beelden gezien en de speler van Newcastle raakte de bal duidelijk aan. Dat wilden de spelers de scheidsrechter duidelijk maken. Het was een curieus incident en dan vraag je als team om een reden. Maar uiteindelijk moet je het natuurlijk accepteren. Dan moet je door."

Lees ook: 'Erik ten Hag heeft Napoli-topscorer op het oog als versterking bij Manchester United'

Chelsea

De 2e boete, uit het duel met Chelsea (1-1), was het gevolg van de onvrede nadat de bal op de stip ging omdat Scott McTominay zijn tegenstander Armando Broja wel erg opzichtig vasthield. Weer belaagden de spelers de arbiter en dat ging in de ogen van de FA opnieuw te ver.

Volgens de voetbalbond heeft United inmiddels toegegeven dat het er niet in slaagde ervoor te zorgen dat de spelers zich netjes gedroegen.