Erling Haaland laat Noorse WK-kwalificatieduels schieten: 'Sorry fans, wilde erbij zijn'
i

Proshots

Erling Haaland laat Noorse WK-kwalificatieduels schieten: 'Sorry fans, wilde erbij zijn'

Trevor Wagener • 16:03, 04-10-2021 / Laatste Update: 19:35, 13-12-2023

Erling Haaland is geblesseerd en mist de komende WK-kwalificatiewedstrijden van Noorwegen met Turkije en Montenegro. De sterspeler van Borussia Dortmund gooide maandag de definitieve kogel door de kerk.

De Noorse bond hield tot het laatste moment hoop dat de goalgetter er wél bij kon zijn. Haaland miste zaterdag al het Bundesliga-duel van Dortmund met Augsburg (2-1). Trainer Marco Rose nam het toen voor zijn spits op. "Iedereen die Erling kent, weet dat hij wil spelen. Hij probeert al dagen om fit te worden."

Blessure Haaland

Haaland kampt met een dijbeenblessure. Volgens Rose zei Haaland persoonlijk sorry tegen de Borussia-trainer. "Hij wilde heel graag, maar zei dat 'hij niet eens normaal kon lopen'." Via Twitter verontschuldigde Haaland zich ook bij de Noorse fans.

"Sorry, maar ik ga het niet redden. Ik had graag mee willen doen en wens Noorwegen heel veel succes", schreef hij op social media. Noorwegen heeft in Groep G van de WK-kwalificatie evenveel punten als Nederland. Beide landen hebben er 13, maar Oranje's doelsaldo is beter.

Amsterdams geluk?

Haaland maakte tot nu 12 goals in 15 interlands. Op 19 oktober en 3 november is Borussia Dortmund de tegenstander van Ajax in de Champions League.