Ernstig zieke Marco (50) kreeg groots afscheid bij Feyenoord: 'Nu nog kippenvel van het lawaai'
i

Getty

Ernstig zieke Marco (50) kreeg groots afscheid bij Feyenoord: 'Nu nog kippenvel van het lawaai'

Sjors Tanis • 13:22, 24-08-2021 / Laatste Update: 00:52, 05-01-2024

Het enorme applaus en het gezang van het Feyenoordlegioen raakten Marco van den Wildenberg (50) zondag in De Kuip tot in het diepst van zijn ziel. De ongeneeslijk zieke Rotterdammer stapt volgende week uit het leven.

Midden op het veld en met tranen in de ogen nam hij in de rust van het duel met Go Ahead Eagles op unieke wijze afscheid. "Het was zo mooi", vertelt hij in het RD.

Zwarte humor

Vanwege keelkanker komt er op 1 september veel te vroeg een einde aan het leven van Van den Wildenberg. Goede vriend Jeroen Ibelings kwam met het idee om nog 1 keer naar De Kuip te gaan en organiseerde dat ook. "Feyenoord betekent zo veel voor hem’’, zegt hij. "Een groot deel van zijn vriendenkring is ontstaan rond de club. We hebben lief en leed gedeeld. Marco houdt van lol maken en zwarte humor."

Oorverdovend lawaai

In De Kuip volgde een indrukwekkend afscheid voor tienduizenden toeschouwers. "Het was fantastisch en heel emotioneel tegelijkertijd’’, vertelt zijn zoon Joey, die zijn vader bijstond op het gras. "Normaal kan ik lekker lullen, maar ik wist even niets te zeggen. Het is zo fijn dat we dit samen hebben kunnen doen, een herinnering voor de rest van mijn leven. Feyenoord is en blijft ons cluppie."

"Van het oorverdovende lawaai krijg ik nu nog kippenvel’’, vertelt Marco. "De hele 2e helft zat ik op mijn stoeltje te denken aan wat me overkomen was. Wat was dit mooi!’’