Erwin van de Looi ontleedt Jong België: 'Ze willen ons pijn doen met snelheid en kracht'
i

Getty Images

Erwin van de Looi ontleedt Jong België: 'Ze willen ons pijn doen met snelheid en kracht'

Brian Vesseur • 19:43, 21-06-2023 / Laatste Update: 09:31, 12-12-2023

Jong Oranje neemt het woensdagavond op tegen Jong België op het EK onder 21. Bondscoach Erwin van de Looi heeft de gevaren van België onder 21 ontleed. Tegen de NOS: "Als je de opstelling ziet, met Openda en Vertessen als spitsen en De Ketelaere achter... Ze willen ons pijn doen met snelheid en kracht."

Loïs Openda (oud-Vitesse) en Yorbe Vertessen (PSV) zijn bekenden voor de Nederlandse jongens. Charles De Ketelaere is speler van AC Milan.

Bij Nederland staat Jurgen Ekkelenkamp op papier als rechtsbuiten. Of hij daar echt speelt? "Dat weten we niet. Het ligt eraan waar de ruimtes komen op het veld. Een back kan het gat op rechtsbuiten invallen, maar Ekkelenkamp ook. Ik wil veel beweging en veel dynamiek. Jurgen heeft vaker in deze rol gespeeld bij ons."

Keeperskwestie

Kjell Scherpen, die de hele kwalificatie keepte, wordt op de bank gehouden door Bart Verbruggen. De goalie van Anderlecht debuteert in Jong Oranje. "Bart heeft het uitstekend gedaan de laatste maanden. Hij heeft een aantal kwaliteiten die goed bij ons passen."