ESPN gaat opeens toch niét alle wedstrijden in KKD en Azerion Vrouwen Eredivisie live uitzenden
i

ProShots

ESPN gaat opeens toch niét alle wedstrijden in KKD en Azerion Vrouwen Eredivisie live uitzenden

Jeroen Rooseboom • 17:48, 11-01-2024 / Laatste Update: 08:23, 15-01-2024

Ondanks eerdere berichten verandert er niets aan de uitzendingen rondom de Keuken Kampioen Divisie en de Azerion Vrouwen Eredivisie. De streamingdienst zou vanaf begin dit jaar alle wedstrijden in de KKD en Vrouwen Eredivisie gaan uitzenden, maar komt daar op terug.

De KKD gaat vrijdagavond weer verder en veel fans keken uit om alle wedstrijden van hun club live te kunnen volgen. Maar zij komen dus van een koude kermis thuis. Dat heeft ESPN voorlopig even uitgesteld.

Niet gecommuniceerd?

"Vanaf morgenavond (vrijdag 12 januari 2024) – bij de hervatting van de Keuken Kampioen Divisie seizoen ’23/’24 – zal de huidige vorm van de live-uitzendingen ongewijzigd blijven", zo is te lezen op de website van de KKD. "Dit in tegenstelling tot eerdere berichten die de afgelopen maanden in diverse media – niet zijnde vanuit Keuken Kampioen Divisie en ESPN – de ronde hebben gedaan."

Wat er in die laatste zin staat, klopt niet. Dat merkte de oplettende X-gebruiker Ralf Crutzen op. Dit is namelijk wel degelijk gecommuniceerd door ESPN, zoals te zien is in de X-post hieronder en onderaan dit bericht. Tekst loopt door.

‘Niet door ESPN gecommuniceerd’ https://t.co/zPi8usC7aB pic.twitter.com/XmPGWvHrby

— Ralf (@RalfCrutzen) January 11, 2024

Feit blijft dat we op vrijdag niet live kunnen genieten van alles wat de KKD en de Azerion Vrouwen Eredivisie te bieden heeft. Het welbekende schakelkanaal zal nog te zien zijn op het open kanaal van ESPN en één of twee livewedstrijden. Op maandagavond wordt er ook één wedstrijd live uitgezonden.

Fans zijn woest

Op X reageren veel fans ondertussen dat ze niet blij zijn met dit nieuws. "We zouden eigenlijk massaal ESPN moeten boycotten! Maarja… uiteindelijk kijken er toch nog genoeg mensen en kunnen ze gewoon doorgaan met hun “beloftes”", schrijft er een. Een ander zegt: "Lekker dan en pure misleiding! ESPN, je houdt je abonnees voor het zootje!"