Etienne Vaessen vertelt over heftige periode: 'Respect voor hoe Brian Brobbey hier ook mee omging'
i

Pro Shots

Etienne Vaessen vertelt over heftige periode: 'Respect voor hoe Brian Brobbey hier ook mee omging'

Yvo van Dorst • 21:51, 14-11-2023 / Laatste Update: 14:55, 05-01-2024

Etienne Vaessen heeft in een uitgebreid interview met ESPN gereageerd op de heftige blessure die hij opliep in het duel met Ajax. De doelman van RKC Waalwijk werd heftig geraakt door Brian Brobbey en raakte daarna bewusteloos. Na dat moment weet Vaessen niets meer, maar inmiddels heeft hij het incident terug kunnen zien.

"Ik vond dat moeilijk", vertelt Vaessen over het terugzien van het incident. "Er is iets uit je leven weggerukt, waar je niet helemaal bij was. Dat zijn zes minuten geweest en dat is toch gek. Kijkende naar de beelden ziet het er heel erg uit. Dat was het ook wel. Uiteindelijk ben ik heel blij dat ik hier zit."

Vrouw

De vrouw van Vaessen zag het incident op televisie, maar de doelman vindt het bizar knap hoe zij is omgegaan met de situatie. "Ik heb echt heel veel respect hoe sterk mijn vrouw is geweest in die periode. Ik heb gehoord dat ze trillend in de kleedkamer stond toen ze bij me was, maar aan mij toonde ze dat niet. Daaraan zie je hoe sterk ze was."

Brobbey

Ook is Vaessen erg duidelijk over zijn respect voor Brobbey. Volgens de doelman was er geen enkel opzet in het spel en vindt hij het ook heel knap hoe de spits met de situatie omgegaan is. "Ik vind niet dat ik geschopt ben. Weet je wat het is, ik heb het er ook met Brobbey over gehad. Dit soort duels speel je er duizenden van in een seizoen. Ik heb daar alleen maar respect voor, dat hij op zo’n jonge leeftijd er op deze manier mee omgaat. Dat vind ik heel netjes."