TV-gids: op deze zender check je de 1e krachtmeting tussen Twente en Riga

Trevor Wagener • 12:01, 10-08-2023 / Laatste Update: 07:47, 12-12-2023

Na het hectische tweeluik met het Zweedse Hammarby is FC Twente in de 3e en gelijk ook de laatste voorronde van de Europa Conference League aanbeland. Donderdagavond is wedstrijd 1 van 2 tegen Riga FC. Check hieronder onder meer waar dit duel live op televisie te zien zal zijn!

Lees ook: Twente mist deze sterkhouders in het heenduel met Riga

Na de heftige confrontaties met Hammarby (1-0 en 1-1 red.) nemen De Tukkers het nu op tegen dé club uit de hoofdstad van Letland. De onervaren kaarten strooiende Duitser Robert Schröder is de scheidsrechter van dienst.

Is er een VAR bij Twente - Riga?

Net als bij de 2 duels met Hammarby zal er ook geen VAR aanwezig zijn tijdens de wedstrijden tegen Riga. Daar waar de VAR vorig seizoen pas vanaf de poulefase werd gebruikt, wordt de videotechnologie bij het toernooi in seizoen 2023/2024 vanaf de volgende ronde (playoffs, ronde voor de poulefase) gehanteerd.

FC Twente - Riga op tv

Het heenduel tussen Twente en Riga van donderdag 10 augustus is om 20.00 uur live te zien op televisie bij Veronica. Vroege vogels kunnen al eerder klaarzitten: de voorbeschouwing zal rond 19.40 uur van start gaan.

Riga is de huidige koploper van de Virsliga, bestaat pas 8 jaar en eindigde vorig seizoen als 2e in de competitie. In hun 2e voorronde rekenden zij over 2 duels af met Kecskemeti TE uit Hongarije (2-1 verlies uit, 1-3-winst thuis red.).

De enige Nederlander die voor Riga speelde, was voormalig KKD-topper Karim Loukili (26). De in Den Haag geboren buitenspeler kwam in het seizoen 2021/2022 tot 2 goals in 24 potjes en is inmiddels actief voor het Cypriotische Karmiotissa.

Vedette Riga FC

De Riga-speler met het meeste potentieel is de Kroaat Hrvoje Babec. De 24-jarige middenvelder, die sinds 2022 bij de club is, is een voormalig jeugdinternational van zijn vaderland en speelde als junior onder meer bij het Franse FC Metz. Volgens Transfermarkt is zijn huidige waarde 2 miljoen euro: daarmee is Babec de meest waardevolle speler uit de Riga-selectie. LiEf: hij en zijn partner Karla werden woensdag ouders van hun pasgeboren zoon Theo.

Waarom Santa Coloma - AZ donderdagavond NIET wordt uitgezonden

Hoewel het affiche Twente - Riga wel op de Nederlandse beeldbuis komt, wordt het heenduel van AZ bij het Andorrese Santa Coloma - in dezelfde voorronde - niet uitgezonden. Een lang verhaal kort: de koper en tv-rechtenhouder kwamen er niet op tijd uit waardoor de pot enkel via PPV te zien is.

Mūsu pussargs Hrvoje Babecs kļuvis par tēvu! Apsveicam Hrvoje un viņa mīļoto Karlu! Pasaulē nācis viņu dēliņš Teo!👏👨‍👩‍👦🍼❤️ pic.twitter.com/fmLw3dXsmJ

— Riga FC (@RigaFC_Official) August 9, 2023