Europa oordeelt hard over 'wrede' uitschakeling Ajax: 'Benfica verdiende het volledig'
i

Getty Images

Europa oordeelt hard over 'wrede' uitschakeling Ajax: 'Benfica verdiende het volledig'

Eimert Pruis • 09:49, 16-03-2022 / Laatste Update: 14:46, 08-01-2024

De Europese kranten zijn duidelijk over het 'naïeve' Ajax, dat andermaal een belangrijke thuiswedstrijd in de Champions League niet weet te winnen. Europees wordt er natuurlijk meer gevraagd dan de bal in de ploeg houden. "Dit blijft een discussie voor de puristen, maar Benfica verdiende plaatsing voor de kwartfinales volledig", schrijft L'Équipe.

De Franse krant zag een sluw Benfica dat goed gebruik maakte van de zwakke punten van Ajax. Geef hen de bal, laat hen de fouten maken en sla keihard toe in de counter. "Verdedigend stonden de Portugezen gewoon als een huis. Ajax-spits Sébastien Haller had niets te vertellen. Jan Vertonghen en Nicólas Otamendi hadden hem als het ware gemuilkorfd."

Ten Hag doet zijn droomclub na

The Sun probeert de grappigste te zijn en zegt dat Erik ten Hag zijn droomclub volgt door ook uitgeschakeld te worden in de Champions League. De Britse krant doelt daarmee op de interesse van de coach om bij Manchester United aan de slag te gaan. ManU werd dinsdagavond net als Ajax geëlimineerd in de 8e finales. "Hij kan wel ontkennen dat hij geen Engels aan het leren is, maar hij keek de uitschakeling af. Zelfde uitslag en allebei hadden ze de bal maar deden ze er niets mee."

'Ajax wist niet wat te doen'

MARCA zag dat ook. Dat Ajax niet wist wat het met de bal moest doen. "De Amsterdammers raakten in zichzelf verstrikt. Het getik leverde deze keer niets op en de frustraties groeiden. Benfica is een slimme tegenstander en kan het iedereen lastig maken. Daar weet FC Barcelona alles van." Benfica voorkwam in de groepsfase dat Barcelona zich plaatste voor de knock-outfase van de Champions League.

Blunder Onana laat Inter schrikken

In Italië schrokken ze van de fout van André Onana, de doelman die hoogstwaarschijnlijk naar Internazionale verkast. "Het was een fatale fout. Simpele dingen die niet op dit niveau horen", schrijft La Gazetta dello Sport. Ook de Italiaanse sportkrant zag dat Ajax de bal had, maar ja dan moet er wel iets gebeuren. "De 16 van Benfica werd omsingeld door Ajax, maar de ploeg uit Lissabon trok zich terug als een egel en dat werkte uitstekend."