Brobbey baalt van gemiste kansen tegen Excelsior: 'Je kan erover door blijven vragen'
i

Pro Shots

Brobbey baalt van gemiste kansen tegen Excelsior: 'Je kan erover door blijven vragen'

Trevor Wagener • 21:58, 19-08-2023 / Laatste Update: 06:07, 12-12-2023

Brian Brobbey weet het: het rendement van de Ajax-aanvaller moet omhoog, bewees ook het uitduel van zaterdag met Excelsior (2-2). Ondanks een treffer keek de spits, net als trainer Maurice Steijn, bij ESPN kritisch terug op zijn optreden.

"Ik sta hier met een slecht gevoel", zei de doorgaans goedlachse maar stille Brobbey. "Het was een lastige wedstrijd. We wisten dat Excelsior in zou zakken, maar we maken het onszelf moeilijk." Hoewel hij hard werkte, moest hij flink aan de bak. "Ik maak een goal, er wordt er 1 afgekeurd en iedereen moet gewoon zijn persoonlijke kansen afmaken. Simpel."

Brobbey's bullets

Na meerdere vragen raakte Brobbey iet wat geïrriteerd. "Ja, ook die kopbal moest erin. Simpel. Je kan erover door blijven vragen, maar het antwoord blijft hetzelfde." Steijn was net zo kritisch, maar iets minder hard voor zijn pupil.

"We kijken bij Brobbey vaak waar het qua kansen afmaken aan ligt", aldus de Ajax-coach. "We zijn veel met hem bezig en Brian is leergierig. Nu maakt hij ook weer een goal waar we op getraind hebben. Hij stáát wel in de positie, en is een introverte jongen, maar ook ongelukkig in de afronding."

Steijn over Excelsior-uit

Zelf keek Steijn teleurgesteld terug op Excelsior uit. "We willen meedoen om het kampioenschap en verspelen hier gewoon 2 heel dure punten. Niet alleen door onze gemiste kansen, maar ook als we 2 keer een stuk volwassener zouden verdedigen vielen deze tegengoals niet."

Kunstgras of niet: de bal moest sneller rondgaan, besloot Steijn. "Het was stroperig, maar als de mannen achterin 3 tot 4 balaanrakingen nodig hebben om verder te spelen, was het gewoon niet goed genoeg."