Excelsior en FC Volendam blijven in de Eredivisie, Feyenoord stuurt Emmen naar de nacompetitie
i

Pro Shots

Excelsior en FC Volendam blijven in de Eredivisie, Feyenoord stuurt Emmen naar de nacompetitie

Noah Hoogenboezem • 18:30, 21-05-2023 / Laatste Update: 21:41, 11-12-2023

Excelsior en FC Volendam zijn na zondag zeker van nog een jaartje Eredivisie, terwijl FC Emmen play-offs moet gaan spelen. Emmen verloor thuis met 1-3 van landskampioen Feyenoord en zag Excelsior thuis met 3-0 van Fortuna Sittard winnen. Door de nederlaag van Emmen is ook FC Volendam definitief veilig.

FC Emmen begon aan de voorlaatste speelronde met 1 punt achterstand op Excelsior. Het gat met FC Volendam was 5 punten. Door de nederlaag van Emmen en de zege van Excelsior eindigt FC Emmen definitief op de 16e plaats en moet het dus play-offs gaan spelen tegen degradatie.

FC Emmen - Feyenoord 1-3

Het was de grote vraag hoe landskampioen Feyenoord voor de dag zou komen na een feestweek. Scherp begon het niet, want al na kwartier kwam Emmen-spits Richairo Zivkovic alleen voor keeper Justin Bijlow en hij zette Emmen koeltjes op voorsprong.

Feyenoord werd daarna wakker geschud en Oussama Idrissi schoot de bal na een half uur prachtig in de kruising. Danilo scoorde in het laatste kwartier 2 keer, waardoor Emmen definitief 16e wordt.

Excelsior - Fortuna Sittard 3-0

Excelsior had op papier de makkelijkste wedstrijd tegen het al uitgespeelde Fortuna Sittard. Er gebeurde lang weinig in Rotterdam, maar na een uur legde Marouan Azarkan de bal panklaar op het hoofd van Kik Pierie, die van dichtbij de 1-0 binnenkopte.

Een kwartier later vond Azarkan ook het hoofd van Couhaib Driouech en die besliste de wedstrijd. Kenzo Goudmijn schoot de 3-0 binnen.

Go Ahead Eagles - FC Volendam 3-0

FC Volendam had nog een hele kleine kans om in de play-offs te belanden. De ploeg van Wim Jonk verloor uit bij Go Ahead met 3-0 door goals van Isac Lidberg, Oliver Edvardsen en Dario Serra, maar door het puntenverlies van Emmen maakte dat niets meer uit en is Volendam zeker van een plek in de Eredivisie volgend seizoen.