Excelsior viert de 3-0 van Lamprou tegen sc Heerenveen. © Pro Shots

Excelsior viert de 3-0 van Lamprou tegen sc Heerenveen.

Excelsior wint gemakkelijk in eigen huis van sc Heerenveen en stijgt op de ranglijst

22:01, 19-01-2024 / Laatste Update: 23:01, 19-01-2024

Excelsior had geen kind aan sc Heerenveen in eigen huis. Er werd met 3-0 gewonnen, mede door twee snelle doelpunten in de eerste helft. Heerenveen kwam geen moment in de wedstrijd.

Excelsior beleefde een fijne herstart van de competitie na de winterstop. Op Kralingen werd er met 3-0 gewonnen van Heerenveen. Al na achttien minuten was het raak voor de Rotterdammers. Couhaib Driouech werd door Troy Parrot in stelling gebracht in de zestien en kon de bal langs Andries Noppert schieten. Niet veel later was het Parrot zelf die scoorde. In de 24e minuut scoorde hijzelf na een gigantische fout in de verdediging van Heerenveen.

Herhaling eerste seizoenshelft

Iedereen bij Excelsior dacht gelijk terug aan de wedstrijd in Heerenveen, waar ze de Friezen toen gemakkelijk met 3-0 langszij zette. Het leek weer deze kant op te gaan, want de uitploeg had weinig te vertellen. Vlak na rust werd het 3-0 voor Excelsior via Lazaros Lamprou en daarmee was de wedstrijd wel in het slot. De thuisploeg kwam niet meer in de problemen en begint 2024 met drie punten in de tas.

Stijging op ranglijst

Dat het allemaal dicht bij elkaar ligt bij het grootste deel van de Eredivisie blijkt maar weer uit de ranglijst na deze wedstrijd. Excelsior begon de wedstrijd als vijftiende op de ranglijst, maar vanwege deze overwinning stijgen zij (over Heerenveen) naar de negende plek van de Eredivisie. Het is voor Excelsior de eerste driepunter sinds oktober.