🎥 | Excuses van NAC na mishandelingen in familievak FC Den Bosch: ‘Absoluut een schande’

Jeroen Rooseboom • 15:50, 29-10-2022 / Laatste Update: 06:17, 12-12-2023

NAC Breda heeft excuses aangeboden voor het wangedrag van haar fans rondom de uitwedstrijd tegen FC Den Bosch van vrijdag. NAC meldt dat een hek van het uitvak is geforceerd en dat er in het naastgelegen familievak mishandelingen zijn gepleegd. "Dit is absoluut een schande en NAC-onwaardig", aldus de Keuken Kampioen Divisie-club.

"We willen benadrukken dat geen enkele vorm van vernieling en geweld geaccepteerd wordt binnen onze club. Er lijkt een trend te zijn ontstaan onder voetbalclubs, iets waar wij als collectief afstand van moeten nemen. NAC heeft de beelden van de beveiligingscamera’s in en rondom het stadion opgevraagd en zal de betrokkenen keihard aanpakken", meldde de Bredase club.

Lees ook: Overzicht KKD: Koploper Heracles krijgt voetballes van Almere na rust, PEC verslikt zich in MVV

Excuses

"Namens de gehele club en de welwillende NAC-supporters bieden wij u onze excuses aan. Wij veroordelen dit gedrag en zullen de daders keihard aanpakken. De regie van ESPN heeft dit uit beeld gehouden, maar we kunnen onze ogen niet sluiten voor hetgeen zich hier heeft afgespeeld."

NAC Breda, de nummer 11 van de Keuken Kampioen Divisie, verloor de uitwedstrijd met 3-2. FC Den Bosch staat 15e, met 2 punten minder na 13 speelrondes.