Exit Hansi Flick? Duitsland verliest wéér, dit keer van Colombia

Jeroen Rooseboom • 00:40, 21-06-2023 / Laatste Update: 21:47, 11-12-2023

Het gaat niet lekker met Duitsland na de teleurstellende uitschakeling in de groepsfase van het WK in Qatar. Van de 4 vriendschappelijke duels na het eindtoernooi werd er 1 gewonnen, 1 werd gelijk gespeeld en 2 gingen er verloren. Daar kwam dinsdag nog een verliespartij bij: 2-0 tegen Colombia.

Na het WK werd er tegen Peru in maart nog gewonnen (2-0), maar de wedstrijd tegen België in dezelfde maand ging verloren met 3-2. De Duitsers konden ook niet winnen van Oekraïne op 12 juni (3-3) en vrijdag werd er met 1-0 verloren van Polen. Geen beste aanloop naar het duel met Colombia dus.

Schade Deutschland

Die wedstrijd in Gelsenkirchen kwam pas laat op gang. Liverpool-aanvaller Luis Diaz scoorde 10 minuten na rust de openingstreffer voor de Zuid-Amerikanen. Met nog zo'n 10 minuten te gaan was het drama voor de Duitsers compleet: Juan Cuadrado maakte er uit een penalty 2-0 van. Is dit het einde van Hansi Flick als bondscoach van Duitsland?