F-Side laat waarschuwing los voor acties rond restant Klassieker: 'Tot 13:00 uur bij de Arena'
i

Pro Shots

F-Side laat waarschuwing los voor acties rond restant Klassieker: 'Tot 13:00 uur bij de Arena'

Yvo van Dorst • 00:25, 27-09-2023 / Laatste Update: 20:16, 11-12-2023

De F-side van Ajax heeft via X aangekondigd dat het niet bij de actie van zondag tijdens De Klassieker zal blijven. De fanatieke aanhang van de Amsterdammers gooide vuurwerk op het veld en liet de wedstrijd daarmee staken, maar ze zijn nog niet klaar. Woensdag wordt het restant uitgespeeld en de F-side heeft een lijst losgelaten met mensen die moeten vertrekken bij de club.

Het vertrek van Sven Mislintat is volgens de F-Side een goed begin, maar er moeten nog 5 mensen vertrekken bij Ajax. Het gaat hierbij om voorzitter van de raad van commissarissen Pier Eringa, lid van de rvc Georgette Schlick, raad van bestuurslid Annette Mosman, interim-directeur Jan van Halst en Chief Sports Officer Maurits Hendriks.

'Tot woensdag'

'De 1e stap is zondag gezet, we gaan nu door in willekeurige volgorde', vertelt de F-side met daaronder een lijstje van de mensen die moeten vertrekken. 'Tot woensdag om 13:00 uur bij de Arena', zegt de fanatieke aanhang. Het lijkt er dus op dat er woensdag weer een actie zal plaatsvinden bij de Arena.

Maurice Steijn

Een naam die dus niet op het lijstje staat van de F-Side, is trainer Maurice Steijn. De aanhang van Ajax is verdeeld, aangezien uit veel reacties onder de post blijkt dat sommige fans hem ook weg willen. Ajax - Feyenoord wordt woensdag om 14:00 uur uitgespeeld in een lege Johan Cruijff Arena.