F-Side lijkt zin te krijgen met vertreklijstje: voorzitter rvc Pier Eringa weg bij Ajax
i

Getty Images

F-Side lijkt zin te krijgen met vertreklijstje: voorzitter rvc Pier Eringa weg bij Ajax

Eimert Pruis • 15:21, 27-09-2023 / Laatste Update: 20:19, 11-12-2023

De F-Side van Ajax had het al aangekondigd: Pier Eringa zal de volgende zijn die vertrekt bij Ajax. De voorzitter van de raad van commissarissen heeft een uur voor het restant van De Klassieker zijn vertrek aangekondigd.

Eringa en de rvc liggen onder vuur vanwege de matige sportieve prestaties van Ajax. De F-Side had in een bericht al aangekondigd dat hij de volgende zou zijn na het gedwongen vertrek van Sven Mislintat. Volgens het lijstje is rvc-lid Georgette Schlick de volgende.

Per direct weg

Eringa is per direct afgetreden als rvc-voorzitter van Ajax. Hij draagt de komende dagen zijn werkzaamheden over en treedt formeel per 2 oktober 2023 af.

'Ik ben niet doof voor de kritiek'

"Juist als het niet goed gaat, vind ik dat je er moet staan als toezichthouder", laat hij vlak voor de hervatting van het zondag gestaakte duel met Feyenoord weten. "Maar ik ben niet doof voor de kritiek en niet blind voor de situatie waar Ajax zich nu in bevindt. Om die reden heb ik besloten om ruimte te maken voor een nieuwe voorzitter. Ik heb me hard ingezet voor de club. Ik blijf Ajax als fan volgen en wens dat de sportieve prestaties snel weer op het bij Ajax gewenste niveau komen."

Eringa dringend verzocht te vertrekken?

Bronnen rond Eringa melden aan persbureau ANP dat de bestuursraad Eringa woensdagochtend heeft verzocht om op te stappen. Ajax heeft sinds vorige week een nieuwe bestuursraad, die de rvc naar huis kan sturen.