F-side wil alleen vlaggen van Ajax of Amsterdam: 'Geen vlaggen van landen waar oorlog is'

Joris Kaper • 12:39, 08-11-2023 / Laatste Update: 20:32, 04-01-2024

De harde kern van Ajax roept op om alleen nog maar vlaggen van de club of van Amsterdam mee te brengen naar het stadion. De fans van de F-side willen niet dat er nog langer vlaggen te zien zijn in de Johan Cruijff Arena van landen die in oorlog zijn. Dat zeggen de fans op X.

"Iedereen is op de hoogte dat er in de wereld veel gebeurt. Er zijn veel oorlogen of andere verschrikkelijke situaties gaande in diverse landen. Wij willen niet langer dat er vlaggen in de Johan Cruijff Arena hangen van landen waar een oorlog gaande is of waarmee een politiek statement wordt uitgedragen en roepen alle Ajacieden op om donderdag Ajax-vlaggen of die van de stad mee te nemen. Samen één! Voor Ajax, voor de stad!", aldus de F-side op X.

Onderlinge ruzies

Afgelopen weekend tijdens de wedstrijd van Ajax tegen SC Heerenveen, verschenen er op social media beelden van schermutselingen op de F-side. Een aantal supporters wilden vlaggen van Palestina ophangen, terwijl bij de Amsterdammers vaak Israëlische vlaggen te zien zijn in het stadion. Het leidde even tot onrust in het vak met de fanatieke fans.

Ajax speelt donderdag weer in het eigen stadion in de Europa League. Dan is het Engelse Brighton & Hove Albion de tegenstander.