Guardiola complimenteert collega Ten Hag: 'Hij is een uitzonderlijk goede manager'
i

AFP

Guardiola complimenteert collega Ten Hag: 'Hij is een uitzonderlijk goede manager'

Trevor Wagener • 15:52, 03-06-2023 / Laatste Update: 06:39, 12-12-2023

Voorafgaand aan de finale van het toernooi om de FA Cup van deze zaterdagmiddag zat Manchester City-manager Pep Guardiola vol complimenten over zijn collega Erik ten Hag. De United-manager verricht goed werk, aldus de Spaanse topcoach.

De rivalen uit Manchester strijden zaterdag om 16.00 uur in Londen op Wembley om dé beker de bekers als het om Engels voetbal gaat. Het duel wordt alweer de 3e clash tussen beide grootmachten vans het seizoen. In het Etihad Stadium won de ploeg van Guardiola het spectaculaire duel met 6-3 door hattricks van Phil Foden en Erling Haaland. Op Old Trafford won United met 2-1 door goals van Bruno Fernandes en Marcus Rashford.

Check! Kunnen beide teams wéér scoren? De beste TOTO-odds voor de allereerste 'Manchester' FA Cup-finale OOIT

Guardiola over 'topcollega' Ten Hag

"Ik denk dat United voor veel, vele jaren een uitzonderlijke manager heeft", zei Guardiola lovend over Ten Hag. "Bij zulke dingen kijk ik altijd naar hoe een manager zijn team verbetert en versterkt. Als een elftal steeds beter wordt in een competitie die echt niet makkelijk is, zie je een goede manager. Hij (Ten Hag) is een goede vertegenwoordiger van ons beroep."

Onder de leiding van de voormalig Ajax- en FC Utrecht-trainer won United dit seizoen al de League Cup nadat goals van Casemiro en Rashford voor een 2-0-zege op Newcastle United zorgden. Daarbij kunnen Ten Hag en consorten The Citizens dwarszitten in hun jacht op hun 'treble'. Na het behaalde landskampioenschap strijden de mannen van Guardiola op 10 juni tegen Inter in de finale om de Champions League. Die bewuste treble pakte Manchester United in 1999.

Lees ook: Engels treinpersoneel staakt, FA Cup-liefhebbers massaal met auto en bus naar Wembley