FA Cup denkt mee met klagende voetbalclubs en spelers: geen replays meer in oudste voetbaltoernooi
De FA Cup. © Getty Images

FA Cup denkt mee met klagende voetbalclubs en spelers: geen replays meer in oudste voetbaltoernooi

14:30, 18-04-2024 / Laatste Update: 14:30, 18-04-2024

De voetbalkalender wordt voller en voller en dat heeft zijn weerslag op voetbalclubs en spelers. Met name in Engeland is het druk met naast de competitie ook nog twee bekertoernooien. Om het allemaal wat draaglijker te maken, heeft de FA besloten om geen replays meer te doen in de FA Cup.

Voorheen werden wedstrijden in de eerste vier rondes van het oudste bekertoernooi ter wereld beslist met een replay wanneer het eerste duel in een gelijkspel eindigde. Tot ongenoegen van veel trainers, clubs en spelers, omdat er al zo veel gevoetbald wordt. Met de uitbreiding van de Champions League (van zes naar acht groepsduels) is besloten de ouderwetse replay te schrappen.

Een andere verandering in de FA Cup is de verplaatsing van de vijfde ronde naar het weekend. Voorheen werd deze altijd midweeks afgewerkt. Verder krijgt de vierde een uitbreiding, qua speeldagen dan. Deze wordt uitgesmeerd van vrijdag tot en met woensdag om meer wedstrijden uit te kunnen zenden (lees: meer inkomsten).

Erik ten Hag in FA Cup

Het nieuws komt naar buiten aan de vooravond van de halve finales van de FA Cup. Zondag speelt Erik ten Hag met Manchester United tegen Coventry City op Wembley. Een dag eerder treffen Manchester City elkaar in de Londense voetbaltempel.