FA wil replays in beker schrappen om Premier League-duels in te halen, onduidelijkheid over Arsenal - PSV
i

Getty

FA wil replays in beker schrappen om Premier League-duels in te halen, onduidelijkheid over Arsenal - PSV

Jeroen Rooseboom • 11:36, 13-09-2022 / Laatste Update: 20:53, 08-01-2024

De voetbalbond van Engeland, de FA, wil de replays in de 3e en 4e ronde van de FA Cup schrappen om ruimte te creëren voor het inhalen van de uitgestelde Premier League-wedstrijden na het het overlijden van The Queen. Er is nog steeds onduidelijkheid over wanneer PSV het Europa League-duel met Arsenal kan inhalen.

Afgelopen weekend werden alle wedstrijden in de Premier League geschrapt vanwege het overlijden van de koningin. Nu staan de clubs en de FA voor de lastige taak om nieuwe data te vinden in het overvolle speelschema. Vanwege het naderende WK in Qatar, wat begint in november, zijn er al meerdere doordeweekse speelrondes gepland. Tel daar Europees voetbal bij op en je krijgt een speelschema waar eigenlijk geen ruimte is om de wedstrijden in te halen tot aan de winter.

Lees ook: Premier League schrapt 3 duels aankomend weekeinde, rest speelt wel

FA Cup replays

Nu wil de FA de replays in de 3e en 4e ronde van de beker schrappen om ruimte te creëren. De FA Cup werkt namelijk zo: staat er na 90 minuten een gelijkspel op het scorebord tijdens een knockoutronde, dan krijgt het bezoekende team de kans om op een later moment de wedstrijd nog eens te organiseren. Dat is een traditie die ze in Engeland nu niet zo lekker uitkomt.

Over een nieuwe datum voor Arsenal - PSV in de Europa League is nog niks bekend, al staat wel vast dat het een hels karwei wordt om een geschikte datum hiervoor te vinden. De speelschema's van beide clubs zitten namelijk overvol.