Familie Neymar maakt 150.000 euro over naar Dani Alves: ‘Kan hem niet de rug toekeren’
i

Getty Images

Familie Neymar maakt 150.000 euro over naar Dani Alves: ‘Kan hem niet de rug toekeren’

Jeroen Rooseboom • 09:27, 12-01-2024 / Laatste Update: 09:46, 15-01-2024

De familie Neymar heeft ruim anderhalve ton overgemaakt naar Dani Alves om hem te helpen met de verdediging van zijn strafzaak. De 40-jarige Alves hangt een celstraf van negen jaar boven het hoofd vanwege een vermeende verkrachting.

De vader van Neymar heeft tegenover Braziliaanse media gereageerd op het besluit om Alves financieel te ondersteunen. "De familie vroeg ons om hulp. Dani had het geld niet om zichzelf te verdedigen en de deadline voor het betalen van de verdediging liep af. Denk er eens over na, ik zou op geen enkel moment hulp kunnen weigeren aan een vriend die zichzelf probeert te verdedigen tegen een beschuldiging."

Onschuldig

De vader van Neymar benadrukt bovendien dat Alves onschuldig is tot het tegendeel bewezen is. "Hij zit in voorarrest en is nog niet berecht. Tot op heden geldt over de hele wereld het vermoeden van onschuld. Ik kan hem niet de rug toekeren. Wat als de rechtbank besluit dat Dani onschuldig is? Ik draag liever de last van het geloven in een vriend dan iemand de rug toe te keren."

Alves speelde een grote rol in het leven van Neymar na diens transfer naar FC Barcelona in 2013. De rechtsback van FC Barcelona hielp de sterspeler zijn draai te vinden in Spanje, iets wat de familie van Neymar niet vergeten is. De banktegoeden van Alves, die als voetballer miljoenen verdiende bij onder andere FC Barcelona, Paris Saint-Germain en Juventus, zijn bevroren vanwege een geschil met zijn ex-vrouw over het niet betalen van alimentatie. De Braziliaan zou daarom bij zijn vriend Neymar aangeklopt hebben voor hulp.

Verkrachtingszaak

Alves staat op 5 februari in Spanje terecht in een verkrachtingszaak vanwege een incident dat eind 2022 plaatsvond in nachtclub Sutton in Barcelona. Alves lokte daar een 23-jarige vrouw naar het toilet en zou zich aan haar hebben vergrepen. Hij hield haar naar verluidt zestien minuten lang vast. In het ziekenhuis werden bij de vrouw lichte verwondingen op de knieën vastgesteld, maar ook sperma van Alves in haar vagina.

Voldoende bewijs voor de rechtbank in Barcelona om de voormalige voetballer van onder meer Barcelona, Paris Saint-Germain en de Braziliaanse nationale ploeg voor de rechter te brengen. Alves, die beweert dat de seks plaatsvond met wederzijdse instemming, zit al sinds januari 2023 in voorhechtenis. Verzoeken om op borgtocht vrij te komen, werden afgewezen.

9 jaar

Het Spaanse openbaar ministerie eist een gevangenisstraf van negen jaar tegen voetballer Dani Alves. Ook moet hij een schadevergoeding van 150.000 euro betalen, toevalligerwijs hetzelfde bedrag als dat de familie Neymar naar hem heeft overgemaakt.