'Familie van Abelhak Nouri eiste niet 60 miljoen euro van Ajax'
i

ANP

'Familie van Abelhak Nouri eiste niet 60 miljoen euro van Ajax'

Marcel Roes • 22:04, 17-11-2023 / Laatste Update: 21:53, 05-01-2024

Menno de Galan schrijft in zijn boek Ajax in Crisis dat de familie van Abelhak Nouri bij Ajax een schadeclaim neerlegde van 60 miljoen euro. De redenering was dat Nouri, die in 2017 tijdens een oefenwedstrijd een hartstilstand kreeg, dat geld misliep door de nalatige medische zorg van de club.

Maar nu schijnt het zo te zijn dat het genoemde bedrag niet klopt. Journalist Henk Spaan heeft contact met de familie Nouri. In een column voor Het Parool schrijft hij: "Het is een kletsverhaal, waarschijnlijk in de wereld gebracht door een of ander lid van de toenmalige rvc. Welk lid weet ik niet."

60 miljoen euro

Spaan verwijt De Galan dat hij de boel uit zijn duim zuigt. "De Galan heeft niet gecheckt bij de Nouri’s of het bedrag van 60 miljoen klopte. Alsof die toonbeelden van bescheidenheid zoiets ooit in hun hoofd zouden halen."

Dupe

De familie zit helemaal niet te wachten op deze nieuwe onrust. "Het wachten is nu op de verklaring van Ajax dat de zestig miljoen onjuist is. Zolang ze dat niet doen, is de familie Nouri opnieuw de dupe", aldus Spaan.

Lees ook: Ajax betaalt minimaal 7,8 miljoen euro aan familie Abdelhak Nouri