Fans Cambuur en PSV kondigen samen demonstratie in Eindhoven aan
i

Pro Shots

Fans Cambuur en PSV kondigen samen demonstratie in Eindhoven aan

Joris Kaper • 13:51, 10-03-2023 / Laatste Update: 06:35, 08-01-2024

Fans van SC Cambuur en PSV gaan zondag gezamenlijk demonstreren in Eindhoven. Dit doen zij naar aanleiding van het verbod dat de Friese fans kregen om hun club te steunen in Eindhoven, komende zondag tegen PSV.

Burgemeester Jeroen Dijsselbloem van de gemeente Eindhoven ontzegde deze week de Cambuur-fans de toegang, omdat hij van mening is dat deze supporters zich misdragen. Ook fans van FC Groningen zijn voorlopig niet meer welkom in Eindhoven.

Dijsselbloem zei in een officiële verklaring onder meer: "Ik wil in Eindhoven geen supporters ontvangen die zich zó misdragen dat politieagenten hun werk niet meer kunnen doen. Zolang deze situatie in Noord-Nederland niet is opgelost, ontvangen wij in onze stad geen supporters van deze clubs", zegt hij.

Cambuur-fans toch naar Eindhoven

De fans van Cambuur zijn het niet eens met deze gang van zaken en roepen op tot een demonstratie in Eindhoven. Daar zullen zij samen met fans van PSV demonstreren tegen het beleid. "Dit is niet de oplossing en mag niet de norm worden", aldus diverse fansites van Cambuur. "We bedanken de PSV-supporters dat ze overal aan mee willen werken voor een gezamenlijk doel."