Fans Reading wandelen uit protest massaal het veld op
i

Screenshot X

Fans Reading wandelen uit protest massaal het veld op

Bart van der Wijst • 18:27, 13-01-2024 / Laatste Update: 13:51, 15-01-2024

De wedstrijd tussen Reading en Port Vale in de League One is zaterdagmiddag stilgelegd omdat thuissupporters na een kwartier het veld opliepen. Zij zijn het beu dat de Chinese eigenaar Dai Yongge hun club de vernieling in helpt. Bekijk de beelden van de protestactie onderin.

De actie begon met het gooien van tennisballen. Toen dat niet voldoende bleek om de wedstrijd stil te leggen, liepen de fans van Reading massaal het veld op. Dus stuurde de scheidsrechter iedereen naar binnen. De stand was op dat moment 0-0.

Protest

"We zouden dit niet moeten doen", was de boodschap van supportersgroep Sell Before We Dai. "We zouden van de wedstrijd moeten genieten met vrienden en familie. Dit is pas de start Dai. We komen voor jou. Dus doe jezelf een plezier en verkoop de club."

Punten in mindering

Onder het bewind van Yongge kreeg Reading meerdere malen een puntenstraf, ook dit seizoen. De club zou eigenlijk op 25 punten moeten staan, maar kreeg vier punten in mindering omdat de clubeigenaar de financiën niet op orde heeft. Reading staat onderin de League One en dreigt af te glijden naar League Two. Toch zijn er andere zorgen bij de fans van de club; zij zijn bang dat de club snel niet meer bestaat.

De meeste fans verlieten het veld snel weer. Zij kregen in de gaten dat er misschien meer straf kwam als ze langer bleven staan. Reading schreef op X: "We moeten onze supporters eraan herinneren dat veldbestormingen of het gooien van voorwerpen op het veld de consequentie kan hebben dat supporters een stadionverbod krijgen."