Fans Sunderland woedend op eigenaren na versieren stadion met slogans van aartsrivaal Newcastle United
i

Getty Images

Fans Sunderland woedend op eigenaren na versieren stadion met slogans van aartsrivaal Newcastle United

Noah Hoogenboezem • 14:13, 05-01-2024 / Laatste Update: 08:41, 15-01-2024

De eigenaren van Sunderland hebben er van de eigen fans hard van langs gekregen. De club speelt zaterdag in de FA Cup eindelijk weer eens tegen aartsrivaal Newcastle United. Uit angst voor vernielingen besloot de club om een gedeelte voor de uitsupporters om te bouwen, maar dat is volledig in het verkeerde keelgat geschoten bij de supporters.

Sunderland was bang dat de fans in Newcastle dingen in de clubkleuren van Sunderland zouden gaan vernielen. De club besloot daarom om in een bar van het stadion borden op te hangen met slogans van supporters van de aartsrivaal. In die bar zou een deel van de uitsupporters zitten tijdens de wedstrijd.

Excuses

De supporters van Sunderland waren er niet blij mee dat een deel van hun eigen stadion ineens een Newcastle-thema had. De kritiek was zo hevig dat de club zelfs excuses maakte via een statement op de clubwebsite: "We erkennen dat we een grote inschattingsfout hebben gemaakt en verontschuldigen ons ervoor dat het niet eerder is opgelost." De slogans zijn inmiddels weggehaald.

FA Cup

Sunderland en Newcastle United zijn aartsrivalen, maar hebben al jarenlang niet tegen elkaar gespeeld. De laatste Tyne–Wear derby werd in 2016 gespeeld en dus kijken de fans ernaar uit. De Sunderland-fans kwamen met een ludieke actie: ze hulden Newcastle-legende Alan Shearer zelfs in een shirt van Sunderland. Zaterdag trappen beide teams af om 13.45 uur.